Synonyma: | Ананасный ранний |
Barva: | bílá |
Původ: | Odrůda neznámého původu, udává se, že by měla pocházet z Francie nebo Belgie |
Charakteristika odrůdy: | Listy: velké, celokrajné, ze spodní strany s trichomy Růst: střední Doba zrání: raná, druhá polovina srpna Typ květu: oboupohlavní Hrozen a bobule: Hrozny střední velikosti, 200-230 g, bobule okrouhlé, středně velké s hmotností 2,1 až 2,3 g. Barva bobulí je jantarově žlutá. Dužnina je šťavnatá, ale není sliznatá. Chuť je neobyčejná, ananasově isabelová, v pozdější době se v chuti objevují karamelové tóny. Hrozny mohou dlouho viset na keřích. Dá se použít jak na přímý konzum, tak na výrobu vína nebo moštu. Počet hroznů na letorost: 1,4-16 Obash cukrů a kyselin: cukernatost do 34 g/100 ml , obsah kyselin nízký – 3,5-5 g/l Řez: maximálně na keř 30- 40 oček, tažně je možné řezat na tři až čtyři očka Vyzrávání réví: velmi dobré Odolnost k chorobám: zvýšená, většinou houbovými chorobami netrpí Odolnost k mrazu: – 27 °C Zakořeňování řízků: velmi dobré |
Odkazy: | Popis odrůdy na stránce vinograd.info |
Poznámky | Podle popisu je vhodná pro pergoly. Nezaměňovat s odrůdou Ananasnyj, která zraje v našich podmínkách pozdě (druhá polovina září), ale na druhou stranu má větší hrozny a bobule. |