Synonyma | Фурор |
Barva | modrá |
Původ | Furor vyšlechtil amatérský šlechtitel V. U. Kapeljušnyj opylením odrůdy Lora (syn. Flora) směsí pylu odolných odrůd. |
Charakteristika odrůdy | Listy: Růst: silný Doba zrání: raně střední Typ květu: oboupohlavní Hrozen a bobule: Hrozny velmi velké, 800-1500 g, řídké. Bobule velmi velké o rozměrech 40 x 28 mm mají černou barvu a dosahují hmotnosti 15 -25 g. Chuť harmonická, slupka při jídle nevadí. Cukernatost a kyselost: cukernatost 21-23%, kyselost 5-6 g/l Zatížení a řez: 35- 40 oček na keř, řez na 6- 8 oček Vyzrávání réví: velmi dobré Odolnost k chorobám: střední Odolnost k mrazu: – 24 °C Zakořeňování řízků: dobré |
Odkazy | Popis odrůdy na stránce vinograd.info Diskuse o odrůdě Furor na forum.vinograd.info |
Poznámky |